Plantaardige recepten isis-veganisme.nl

 

Veganistische chocolaatjes (maken)


Ingrediënten:

kokosboter
cacao-poeder
carobepoeder
anijszaadjes
agavesiroop
rozijnen
noten (of notenpasta, bijv cashewnoten)
gedroogde bessen
gemalen kokos





2 volle scheppen kokosboter in een kopje doen en dat kopje plaatsen in een pannetje warm water (dan smelt de kokosboter)
Als het gesmolten is in een kommetje gieten en bij voegen:
1 eetlepel cacao poeder
1 eetlepel (carobe poeder
1 eetlepel anijszaadjes of stukjes van anijs blad
(of 2 eetlepels carobe poeder en geen cacao maar dat is wel bitterder)
3 lepels agave siroop)

Even flink doorroeren.

De helft hiervan in de chocolade vormpjes doen.

Doe dan op deze laag die in de vormpjes zit:

enkele rozijnen
1 theelepeltje noten in stukjes gesneden (of notenpasta) per vormpje
optioneel 1 theelepeltje gedroogde blauwe bessen of gedroogde cranberries
Schep de rest van de chocolade over de gevulde vormpjes
Doe daarover heen ruim wat geraspte kokos.

Zet in de vriezer

Een uur voor serveren uit de vriezer halen in de ijskast zetten.
(ze smelten zeer snel namelijk, dus liever direct vanuit de koeling geven en niet op kamertemperatuur.)
Share |

 
website counter