Plantaardige recepten isis-veganisme.nl

 

Chocoladepasta voor op brood suikervrij (zonder suiker) zo gemaakt


Vegan chocopasta

Ingrediënten:

(voor ruim 200 gram)

150 gram natudis margarine (zuiver plantaardig ook zuivelvrij)
50 gram sojamelkpoeder zonder suiker (te koop bij de natuurvoedingswinkel)
4 eetlepels agavesiroop
4 afgestreken eetlepels cacaopoeder

* Doe de sojamelkpoeder even in de keukenmachine totdat de korreltjes fijn poeder zijn geworden.
* Doe de margarine en agavesiroop in een ruime kom. Mix deze met de mixer tot het heel romig is geworden.
* Voeg de cacaopoeder toe en mix het erdoorheen. Zet hiervoor de mixer op een lage stand.
* Voeg het sojamelkpoeder toe en mix het er ook doorheen, met de mixer weer op een lage stand.
* Doe het mengsel in een goed afsluitbare pot.

Als je de chocoladepasta binnen een paar dagen ophebt, kan je deze pasta beter overdag buiten de koelkast bewaren wel op een koele plaats. Zet de pot s nachts wel gewoon in de ijskast want dan is er toch niemand die het gebruikt.

Buiten de ijskast is ze beter smeerbaar. Als je er langer over doet, is het beter de pasta in de ijskast te bewaren.






Share |

 

 
website counter