Plantaardige recepten isis-veganisme.nl

 

Paddestoelen-rawfoodpate

vegetarische-paté

Cantharel Shitake

Ingrediënten:

1 beker fijngehakte schoongeborstelde (niet gewassen!) kastanje champignons
1 beker fijngehakte schoongeborstelde (niet gewassen!) cantharellen
1 beker fijngehakte schoongeborstelde (niet gewassen!) Shii-take
1 kopje fijngehakte groene paprika
1 kopje fijngehakte rode paprika
2 kopjes voorgeweekte* amandelen (* minimaal 8 uur)
1 kopje voorgeweekte* zonnebloempitten (* minimaal 8 uur)
1 kopje voorgeweekte* sesamzaadjes (* minimaal 8 uur)
half kopje fijngeraspte ui
kwart kopje groene olijven
kwart kopje olijfolie
half kopje fijngehakte selderie
half kopje fijngehakte peterselie
half kopje fijngehakte basilicum
2 theelepels kelppoeder
1 theelepel zeezout
half kopje water (ongeveer)


Stop alles in de keukenmachine en laat dit ongeveer 10 minuten mengen.
Eventueel als het geheel iets te dik wordt, mengen met wat water. Echter niet teveel want de raw-foodpaté moet enigszins dik blijven!

Serveer in een mooi bakje.


PaddestoelenPaddestoelen hebben een grote culinaire waarde, en ook een hoge voedingswaarde.

Paddestoelen zijn rijk aan mineralen o.a. calcium, kalium, fosfor, koper, natrium, mangaan en ijzer en bevatten zeer veel eiwitten en vitaminen o.a. B1, B2, B6, C, D2 (D2 mits de paddesoelen direct zonlicht hebben gehad) H, en foliumzuur.

Paddestoelen verlagen de cholesterolspiegel en zouden zelfs een antibiotische werking hebben.

Cantharellen bevatten bovendien veel ijzer.

Shii-take's zijn in Azie een geliefd en veel gebruikt geneesmiddel tegen maagklachten, hoge bloeddruk, griep, bloedarmoede en overgewicht.
Paddestoelen zijn arm aan caloriëen.





Share |

 

 

 
website counter