Plantaardige recepten isis-veganisme.nl

 

Fondue van cashewnoten

Cashew-noten fondue

Ingrediënten :


Ingrediënten voor 4 personen
175 g zijden tofu
225 g liefst kleine bosworteltjes
0,5 liter sojamelk (of rijstmelk)
1 tl zout
2 tl witte peper
6 kopjes cashewnoten
1 el vers limoen-of citroensap
1 el koolzaadolie
rauwe en evt wat gekookte groente (om mee te dippen, o.a. selder, radijsjes, broccoliroosjes, bloemkool tomaten etc)
Sneetjes vers stokbrood (liefst uit de oven)
20 broodstengels (of meer)





Fondue maken van cashewnoten:


Rasp was en stoom de worteltjes totdat ze lekker zacht zijn.
Puree dan de worteltjes met de (staaf)mixer of in de keukenmachine
Voeg de zijden tofu toe, de cashewnoten en de rijst- of sojamelk.
Mix goed totdat het geheel mooi glad is.

Doe het zout erbij, alsook de peper en de overblijvende rijs of sojamelk.
Mix opnieuw. Voeg het limoen/citroensap toe en mix nog wat meer.

Verwarm de cashew-(wortel)saus op een laag pitje
Voor een meer romig effect voegt u een scheut sojacuisine toe (maar echt nodig is het niet)
Zet het vuur op de laagste stand wanneer de saus kookt en laat het gedurende ongeveer 5 minuten sudderen.
Roer af en toe. Verdun met wat extra rijst of sojamelk melk indien je dat nodig vindt.

Dek de tafel en zet de schaal met groentestukjes en stokbrood op tafel.
Giet de saus in de fonduepan.
Direct serveren en eten!




Share |




 
website counter